Verbonden ademhaling. Ademcoaching of ademsessie


Tijdens mijn eigen persoonlijke ontwikkeling heb ik ervaren hoe enorm krachtig een ademsessie kan zijn. Dit wil ik graag delen en heb me hier in gespecialiseerd als ademcoach.
Voelen doet meer dan praten en dat is precies wat ik uitdraag in mijn werk.


Waar we in onze maatschappij gewend zijn om over alle zaken die spelen te praten, geeft ons lichaam juist aan dat je mag gaan voelen. Wanneer je bepaalde gevoelens, emoties of blokkaders hebt opgelopen in je leven kunnen deze zich gaan vast zetten in je lichaam. Simpelweg omdat we vaak niet geleerd hebben om deze te doorvoelen. 
Het doorvoelen van een emotie op het moment dat deze zich aandient hoeft maar 30 seconden te duren. Vaak lopen we er ons hele leven mee. Een vast gezette emotie geeft stress in ons lijf en maakt ons ziek. 

Tijdens een ademsessie maken we contact met je lijf. Ik leer en begeleid je om te gaan voelen. Door een intensere manier van ademen zak je in je lijf en gaat je hoofd even uit.


Ademen is een krachtige, natuurlijke en helende manier om jezelf te bevrijden. Te bevrijden van stress, onderdrukte pijn en lichamelijke  en/of emotionele blokkades, zodat je (weer) bij jezelf kunt komen. 
Simpelweg door middel van je eigen ademhaling.

Een verbonden ademhaling is een andere manier van ademen waarbij je de inademing verbindt aan de uitademing zonder pauzes.
Je manier van ademen zegt heel veel over jou en over hoe je in het leven staat.

Wanneer je wordt geboren heb je automatisch een verbonden ademhaling. Gedurende ons leven maken we van alles mee, en alle gebeurtenissen en bijbehorende emoties zetten zich
vaak vast in ons lijf of adempatroon. Je houdt letterlijk je adem in. We hebben vaak niet geleerd om deze emoties te voelen en te verwerken.

Door verbonden te ademen geven we onze organen meer zuurstof. En kan je in je lijf zakken.

Het ademen is altijd veilig en de adem weet ook de weg. Met een verbonden ademhaling open je je hele systeem.

Je ademt meer zuurstof in, wat van alles kan losmaken in je hoofd en lijf. Er kunnen emoties, angst of oud zeer loskomen. Je hoeft er ‘alleen’ maar doorheen te ademen. Je zult ervaren dat het loskomen van de bewuste of onbewuste opgekropte emoties heel prettig is en bevrijdend werkt. Jij gaat lichter naar huis, en je klachten kunnen verminderen.
Tijdens de sessie ga ik met je op zoek naar je hulpvraag, dat doen we dmv een stukje coaching. Om je al wat meer in je lijf te laten zakken en je lijf te laten ontspannen pas ik voetreflextherapie toe. En tijdens de verbonden ademhaling begeleid ik jou in je proces en zorg ik voor een veilige bedding waarbij alles er mag zijn. Elke sessie is anders en we werken met dat wat zich aandient. Er komt niets voorbij wat je op dat moment niet aankan.
Heb je nog vragen of ben je benieuwd of ik hierin iets voor jou kan betekenen neem dan gerust even contact op dan bespreken we de mogelijkheden.

Hieronder enkele reacties van mensen die ik mocht begeleiden tijdens een ademsessie:

“Ik heb de ademsessie bij Kim als intens ervaren. Kim weet een veilige setting te creëren waardoor ik me over kon geven aan het proces. Daarin geeft Kim duidelijke instructies en kan ze het proces goed begeleiden. Het was een hele mooie sessie waarna ik naar huis ging met inzichten over mijzelf en mijn proces. De adem is een heel krachtig instrument die Kim goed weet in te zetten. Het heeft veel in beweging gebracht”.    I.d.W.
 
“Mijn sessie bij Kim begon aan de voordeur.
Kennismaking en schoenen uit. Even tot rust komen, even aankomen met een kopje thee. Kletsen over wat we gingen doen en andere zaken.
 
Daarna hebben we het lang gehad over de intentie, wat wil ik, wat ben ik….
Daar kwam uit: Ik ben op weg naar mijn nieuwe ik! Tijdens het maken van deze zin kwamen nog wat nieuwe inzichten. Alleen dit was al waardevol.
 
Met deze mooie zin begonnen we de ademsessie.
Liggen in de kamer, kussen onder mijn hoofd en een rolletje onder mijn benen. Wel vreemd is een mondstuk om adem te halen….. is vreemd maar bleek wel nodig te zijn.
 
Kim begeleidde me goed tijdens de sessie, wat ik moest doen, waar aan denken en de snelheid van ademen.
In het begin is het voornamelijk raar…. maar na even kwam er van alles binnen.
Eerst weerstand vanuit mijn lijf, daarna gingen de gedachten aan de gang.
Ik zag een tunnel met groen licht, met daarin een figuur. Dit was de persoon die niet ik niet was (maar nu wel ben).
Verschillende andere figuren die allemaal een betekenis hadden zag ik… emotie omdat ik niet kon zien wie ik wel was.
Dit veranderde later in een gelukzalig gevoel (wederom met groen licht)..
De sessie kwam tot een eind, de ademhaling kwam weer in rust. Ik had een gevoel wat ik nooit kwijt wilde. Niets in de wereld kon mij nog “boeien”, alleen dit gevoel.
Langzaam weer mijn ogen open, hopende dat ik mijn gevoel kon behouden.
 
De hele dag blijft het gevoel bij me, alles ging in slow-motion.
Ook die nacht droomde ik over een reis maken, de reis naar mijn nieuwe ik”.  G.R
 
Ik voel me rustiger dan anders. Ik kan nu ook dieper doorademen.
Ik voelde me heel veilig en geborgen bij je.
Ik kon voelen hoe je op mij afstemde, je was aanwezig en nabij, tegelijkertijd gaf je mij alle ruimte voor mijn proces.
Wat me ook opvalt is dat ik veel beter ruik nu.
M.P